Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utspelas i Nässjö Rock City


Den Ångesttid nu kommer

Den Ångesttid nu kommer
med lust och hägring stor

Det var aldrig min blomstertid
aldrig mina liljekonvaljer
som stod i en vas
och doftade kvinnlighet

Det var tiden
då huden skulle blottas
Den naturligt bleka håriga huden
gick inte längre att dölja
med lager på lager på lager

Det var tiden
då det skulle badas och solas
Jag köpte en bikini
för att dölja det som ändå inte syntes
Smultronbröst sa dom

Jag trädde taskiga kommentarer
på nervtrådar
som blev tunnare och tunnare och tunnare
ju starkare solen sken

Den ångesttid nu kommer
med lust och hägring stor

Varje torsdag var det
Pop i Sommarnatt
Backyard Babies hade rockat vidare
men nya pojkar stod på scen i Folkets Park
Gitarrerna i knähöjd
och ett självförtroende
jag önskade man kunde köpa
på Ica för 9:90

Vi drack folköl
med utgånget datum
som vi hittade i någons källare
Vi blev burkbärare
sparade sista slatten
bara för att ha något att hålla i

Den ångesttid nu kommer
med lust och hägring stor

Jag gick miste om midsommarfesten
men jag tog tillbaka blomstertiden
genom att plocka sju sorters blommor
som jag lade under kudden

Maskros
Maskros
Maskros
Maskros
Maskros
Maskros
Och ännu en ...
överblommad maskros

Och jag drömde
att någon skulle plocka mig
och älska mig topless
trots att jag aldrig skulle bli top model

Men framför allt drömde jag om
att stå framför spegeln
helt näck och väck
med solsvedd hud
och stubbiga smalben
utan att känna den minsta ångest.

© Louise Halvardsson




Fri vers (Spoken word/Slam) av Lou Ice
Läst 574 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-26 20:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lou Ice
Lou Ice