Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömdikt

Att sluta drömma är livsfarligt

Lika farligt som att cykla
med bromsklossar och stödhjul
Att aldrig släppa taget
och aldrig komma fram

Lika farligt som att äta lightprodukter
och aldrig känna smaken av livets goda

Dröm stort:
om prispallar, månfärder och filmkyssar
Dröm smått:
om varm choklad, soluppgångar
och sovmorgon mitt i veckan

Dröm stort, dröm smått
Dröm om kojor, dröm om slott
Dröm stort, dröm smått
Dröm om allt som är flott:
sjöar, hav och horisonter
Dröm om skratt, en galen natt
om någon som frågar hur det är fatt

Visioner blir kreationer
att drömma kostar inga miljoner
Lägg filtar över bordet
och kryp in i ditt eget palats
där alla drömmar och lite till får plats

Att sluta drömma
är som att förlänga livet
med bittra blickar bakåt
En dröm är ett steg fram
men det handlar inte om att komma fram
utan att komma vidare
Så sitt inte alltför stilla
för då finns det inte mycket att gilla

Drömleden är ingen motorväg
till badstränder, palmer och fjärran länder
snarare en stig genom snåriga förorter
Det är lätt att få nog
men se till att inte fastna
på någon sunkig krog
Den sista ölen kan bli pölen
som får livets bägare att rinna över

Så dröm stort, dröm smått
dröm om kojor, dröm om slott
Dröm stort, dröm smått
Dröm om allt som är flott
sjöar, hav och horisonter
Dröm om skratt, en delad natt
om någon som frågar:
hur är det fatt?


© Louise Halvardsson 2014




Fri vers (Spoken word/Slam) av Lou Ice
Läst 661 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-08-12 17:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lou Ice
Lou Ice