Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonhumör

Jag vill att mitt morgonhumör
ska gå ut över någon

Jag vill spilla te över ett knä
som inte är mitt eget
och sen tåflörta och förlåta
under bordet

Jag vill att mina skitiga strumpor
ska göra ett avtryck
ett avstamp
i någon annans liv

Och min obäddade säng
borde gå ut över någon så mycket
att ett kuddkrig bryter ut

Mina oborstade tänder
min odiskade kopp
min otvättade kropp

Jag vill gå ut över någon
Jag kan inte rå för
att jag bor i en diskbänksrealism
utan det minsta drama

Jag lyssnar på Morgonpasset i P3
när jag borde ta ett träningspass

Jag vill att min rastlöshet
ska gå ut över någon
Kom hit och rasta mig
Jag har kopplat på charmen

För vem har sagt
att mitt morgonhumör är dåligt?
Jag kanske har morgonhumor
Jag kanske kvittrar som en kviddevitt
men twittrar det gör jag inte

(I min barndom
var det bara att lyfta luren
och sätta fingertoppen i nummerskivan
1, 9, 2, 5, 5
Hej, det är Louise, är Pernilla hemma?
Hej, ska vi leka?
Och vi lekte
brydde oss inte om humör
det var något som föräldrar hade)

Jag funderar på att ringa in till P3
och förstöra deras morgonpass
med mitt tuggande

Jag tuggar med öppen mun
men finns ingen som stör sig
så jag förgör mig själv
Ännu en rostad macka
med fetmycket smör

Jag vill att mina mackor
ska gå ut över någon
och in i någon
så att vi kan smula ner tillsammans

Jag stirrar in i väggen
Det är ingen Wonderwall
Oasis spelas så sällan på P3
nuförtiden

Jag vill att mitt radiokanalval
ska gå ut över någon
Så jag skruvar upp volymen
och hoppas att jag åtminstone
lyckas reta upp grannen.

© Louise Halvardsson




Fri vers (Spoken word/Slam) av Lou Ice
Läst 665 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-07-14 19:46



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Hmm, man skulle kunna kalla det här
för morgonhumor gräddat med lite
sarkasm... du skriver... ja det är lite
kul att läsa... undrar om grannen tyckte
det också??? Applåd!
2014-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Lou Ice
Lou Ice