Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


HÄGGEN

 

så började det

sakta grönska i häggen

 

lövverket blev tätare

för varje dag

bladen större

 

till slut försvann vägen

bakom all grönska

skönt att slippa all insyn

 

så kom knopparna

dom blev fler och fler

och större för varje dag

 

en dag slog knopparna ut

det blommade vackert

av vita blommor i hela häggen

 

det doftade starkt så som det gör

när häggen blommar

 

fönstret som stod öppet

fick jag stänga

den starka doften

gjorde att min allergi ökade

 

det var underbart

att kunna se ut

se hur naturen

förändrades dag efter dag

 

tre dagar efter att häggen

stått i full blom

så tog vinden dom med sig

strödde ut blommorna

över nejden

 

nu flyger fåglarna

ut och in i häggen

förser sig med det

som finns kvar

av häggens blommor

 

 

anits 28 maj 2013




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 385 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-05-28 20:15



Bookmark and Share


  ULJO
Vackert skaldat, fin bild
2013-05-30

  ResenärGenomLivet VIP
Blomningen går tyvärr fort över...men sen finns det annat att njuta av...så fint du skriver...och så blå himlen är på kortet...
2013-05-29

  Anya VIP
Tycker om både orden och bilden. Här blommar också häggen, det är något magiskt över det.
2013-05-29

  Bibbi VIP
Skön berättelse.
2013-05-29

  Eva Helene VIP
Fint! Har själv en hägg på tomten, är glad att jag tål att vara i närheten av den. Den har nu blommat färdigt för den här gången tyvärr. Men nu har syrenen tagit vid.
2013-05-29

    ej medlem längre
Fint Stina!
2013-05-29

  aol
vackert skaldat vännen,
2013-05-28

  Lars Hedlin
Underbar vackert skaldat
2013-05-28

  Tarantaran
Du skriver fint om
sommaren! Jag
kan känna häggens
starka doft, ända
hit till mig
2013-05-28

    ej medlem längre
Ja, häggen är vacker när den blommar, men liksom du tål jag den inte!
2013-05-28
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP