Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Semestervila i naturen.

 

Strandängarnas första blommor

plockas och sätts i vas av glas

sen dukas frukostbordets yta

med smör och ost och bröd

 

Kaffet smakar morgongott

och mjölken hälles i med sött

och honungen rinner kladdig

och slickas från skedens blad

 

Efteråt tar dagens ljus oss ut

på vandring längs med kärret

och fågelkvitter roar oss att gissa,

Vem flyger där och dit så fort?

 

Är det sommargyllingen som flyr,

eller måsens skri vid hamnens pir

kanske hörs till kvällens nattro

våra näktergalars fräcka ljud!

 

(c) tk.

 

 




Fri vers av thyra
Läst 229 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-05-29 19:48



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket fint!
2013-05-30

    ej medlem längre
Fin sommarbild.
2013-05-29
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra