Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På gott och ont - mest ont om vi studerar historien.


En religion är sina handlingar!

Att koranen lika lite som bibeln har varken ögon eller öron är ett understatement som det knappast lönar sej att ifrågasätta - lika lite som det kan ifrågasättas att det inte finns någon religion eller ideologi som tar sin utgångspunkt från "människans fria vilja" fast man säger så i enlighet med den judiska skapelseakten i första Moseboken då denna förmenta fria vilja ska vara orsaken till att människan förföll i synd.

Märkligt nog är det ingen som höjt sin röst med ett litet frågande påstående - det kan väl inte vara någon annan som möjliggjort syndafallet än den som skapat synden?

Jag påstår dessutom att någon fri vilja inte finns - man undrar vad som menas ed "den fria viljan"?

När folk babblar med varandra i nåt förmodat konsensus bör man stanna upp en stund och definiera ett och annat - tänkte på det då jag hörde "Människor och tro" där man kunde höra en person mena att "islamiska förbundet" bla vill arbeta för samhällets bästa.

Märkligt nog var det ingen som frågade vad det betydde- hur ser ett samhälle ut där islams syn på "samhällets bästa" blivit implementerad?




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Bizon
Läst 277 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-05-30 17:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bizon
Bizon