Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rosensten





tung
andas hennes hud




fukten stiger
upp

i svärmar av
regngivna knoppar





nattens floder
är

stannade
stigande moln


tätnar
dras samman




fiskarens
nät


fjällen skimrar
bak kammarnas

böljande linjer




drakväktaren
sluter varsamt
vingar om




skarp är blicken
ser genom töcknade




djupt
andas hon
in



skingrar tyngdens
stillastående pålar




baldakinernas
färgprakt

böljar i deras
ankommande
sidenglans


ökenfolken

doftar
kardemumma
kanel
nejlika



basilika höljer
synen



lyft ur lerkrukor




vinbergssnäckor
samlas i stenringen


eldfjäril fläktar
andning
i mitten


lönnen andas
bladhänder
utslagna

vattnar daggkåpans blad


ur helgad källa
ur det bladet


bjudes bergen morgondryck

snäckblåsare
fyras toner möts

i ringen





kom dag
ur hand


kupad mjukt
över nattens sovande
ansikte





kom dag
vilken blickade
in i hands ådring



kom hand
infatta mina drömda
pärlord




i pilen
vilken antänder
bålets vakande öga




låt röken skingras
skimras



låt
denna kropp

förenas med havet




kom dag
ur hand

rör vid
min pannas öppnade
rosensten




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 294 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-05-30 22:02



Bookmark and Share


  aol
så behglit vackert skaldat vännen,
2013-05-31

    ej medlem längre
bedårande poesi ...
2013-05-31

    ej medlem längre
"kom dag
vilken blickade
in i hands ådring"
En av många pärlor!
2013-05-31

  Yrre VIP
mjuk och varmt skrivet!
2013-05-31

  Lars Hedlin
Man blir glad och varm av denna fina dikt!
2013-05-31

  Ninananonia VIP
Berör.. djupt...
2013-05-30

    ej medlem längre
Härliga toner.
2013-05-30

  Tarantaran
Jag säger som
Sunlight..! vilken
vacker poesi..
2013-05-30

  Sunlight
Åh... andlös läsning!
Du trollar med orden....
fantastiska rader...
2013-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser