Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


POLLEN

  

känner mig vingklippt

som en fågel satt i bur

 

inget fönster står öppet

altandörren lite på glänt

 

känner hur dom är på väg

hur kroppen drar ihop sig

 

så kommer dom

nysningarna

som kan väcka även

den som sover hårt

 

ser ut genom fönstret

ser på bilen, som ska vara grå

idag är den gul

 

snabbt bytte den färd

tack vare allt pollen

som flyger i luften

just idag

 

det är inget jag rår på

så är det alltid den här tiden

på året

 

jag njuter ändå

av värmen, solen, ljuset

från tidig morgon

till långt in på kvällen

 

imorgon kanske att allt pollen

tagit en stunds vila

så jag kan gå ut

sitta en stund på altanen

njuta av en god kopp kaffe

 

 

anits 30 maj 2013




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 381 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-05-30 23:57



Bookmark and Share


  Anya VIP
En jobbig tid. hoppas diktarjaget fick en kopp kaffe på altanen.
2013-06-02

  ResenärGenomLivet VIP
Tur att det finns medicin som kan lindra besvären...
2013-06-01

    ej medlem längre
Känner igen. Hoppas att det lugnar sig!
2013-05-31

  HelenaW
Sorgsamt att inte kunna njuta, ser att jag är lyckosam som kan! Hoppas det är lugnare snart så du kan njuta av ditt kaffe på altanen!
2013-05-31

    ej medlem längre
Jobbigt, känner igen!
2013-05-31

  Bibbi VIP
Begrundar.
2013-05-31

  Lars Hedlin
JA ingen höjdare presis! Lite ironiskt att det vackra i naturen ska vara så förgiftande samtidigt!
2013-05-31

  ULJO
Lider verkligen med de som har pollenproblem, bra ämne att skriva om
2013-05-31

    ej medlem längre
Jag är också lite allergisk mot pollen i luften!
2013-05-31

  aol
hade hösnuva som barn men eländet försvann i 25årsåldern,
2013-05-31
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP