Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
som det var


när då var nu

himlen en grå baldakin
luften perforerad
med regndroppsdimma

rapsen redan utblommad
grön i stället för gul
regnet tog de sista blommorna

en råkflock flyger
över fältet under tystnad

gladan svävar över dungen
där även rådjuren dväljes

några barn pratar
och studsar med en boll
ljud av träskor mot asfalt

söndagseftermiddag
och tiden står stilla
tills en bil väcker den till liv
på nytt




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-06-03 12:18



Bookmark and Share


  Arne Ugglemosse
Mycket fint, tycker dock att baldakinen känns lite klyschig, det står ofta att himlen är en baldakin i texter, men vad är egentligen en baldakin?
2013-06-03

    ej medlem längre
Vacker stämningsbild!
2013-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP