Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sommarfjäril






vän
är källan




vilken löper
in i tjärnen




hon nynnar
nattens
sländvingar





vän
i livet

är källan
vilken klarnar

linsens imma



och

pärlemorseglen
lyfter i morgonvinden





vind
sveper vindar
röster ur havets öga


vandrar
i städernas pärlemorblad




röster rör vid
sandkorn


stränderna blommar
i nattvända
stigar




röster
kysser spåren

de en gång
lämnade till gryningsdaning






var kom pilen från
vilken antände lagd spiral


askan smörjer hon
händerna med

in
in



sitter i spiralens ingång
utgång

händerna är



medsols
motsols
med

är askblad



ögonens
stjärnskålar
i tomheten glöder askan

marken runt
är beströdd med rubiner





fingerglöden
sänker sig
in
i

milans bädd


hon bär en slöja för det ansikte
hon ej visar



han vakar vid skogsbädden
där i endast avtrycket av en närvaro vilar


hon bär en slöja för det ansikte
hon ej visar



hon bar
en slöja

för det ansikte hon ej visar





sommarfjäril

i hans händer

rör mjukt
vid den hud

vilken slutat drömma


åter
ser han


floderna
bäckarna
vattnen andas

i det vilket han trodde
endast var linjer


sommarfjäril
i hans händer

rör mjukt
vid den hud


vilken slutat drömma




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 245 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-06-03 21:19



Bookmark and Share


  aol
,så vacker poesi vännen,
2013-06-05

  Lars Hedlin
Ständigt i metarmorfos för det oss vidare med livets vind!
2013-06-04

  poetryGirl
han vakar vid skogsbädden
där i endast avtrycket av en närvaro vilar /
så vackert
2013-06-04

    ej medlem längre
"vän
i livet
är källan"
Vackert!
2013-06-04

  Tarantaran
Fjärilar kan göra
underverk,
väcka drömmar
till liv...kanske
finns drömmen
som fjäril innan
den blir sann

..en vacker text..!
2013-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser