Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Copyright: Christer Foghagen


Skolmästerskap

startfältet redo
fyra grabbar och en dam
nötta startblock i vitmålat trä
skottet går
tre pojkryggar i damens synfält
första killen spränger ljudvallen
de två andra släpas med av vinddraget
fjärde killen…
kutar i snirkliga mönster
dansar
detta är idrottens kultbruk
60 meter löpning för de första tre
60 meter hinder för den fjärde
insatsen är stor
killen sticker ut
släpar på assistent och artetos *
rekordet 30 sekunder
vill förbättra
de första tre har sina mål
skolan hejar fram den fjärde
ropen skallar
Elias, Elias, Elias
29 sekunder vid banans slut
lyckan smyckar skolgård och barnakinder
vinnaren är given

(* artetos är en form av cerebral pares (CP))




Fri vers av Christer Foghagen VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-08-18 10:59



Bookmark and Share


  KYREUS of Sweden
Rar text
2016-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Christer Foghagen
Christer Foghagen VIP