Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Copyright: Christer Foghagen, 2023


Stockholm

vandrar i fäders spår
malmarna, under våra fötter
tåg som skramlar
tid, rörelse och liv
i Drakens gränd ser jag min farfars rygg
för första gången
skådar jag förflutenheten bakifrån
som om det som varit ligger före
det som skall bli
är en längtan
en vind som drar in
sveper dimmor och damm
genom gator och gränder
staden ändrar skepnad
det gamla blir nytt
och röster från förr viskar mellan husen
jag vänder blicken mot Tyresö gård
lägger mig i höet på skullen
vilar starkt förvissad,
imorgon är allting nytt




Fri vers av Christer Foghagen VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-02-02 19:13



Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
Ja imorgon är en annan dag.
Fin känsla i orden.
2023-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Christer Foghagen
Christer Foghagen VIP