Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Visdom till mor

Har du en mor?

En sådan där kramgo mor 

som sitter i stolen och håller dig i famnen?

Bakar bullar och sätter fram till ditt favoritprogram?

Eller har du en mor som är inne  i sig själv

och vallar sin själ på tomma ängar?

En sådan som har dig som hjärnskrynklare

och tömmer sitt utedass i din famn? 

Den mor du har är den mor du har

men det är inte den mor du förtjänar

 

Mor, du lever ditt liv som original till dina barnkopior

barn som du präglar med din sorg och din glädje

De blir de mynt som  betalar entré

till din framtids jubileumsframträdande

Präglar du för litet mynt så  kommer de att lägga

mynten på annat än din själavård

 

Till mig själv viskar jag,

en säger en visdom lär du av livet

att det du sår skördar du

Och det du sår skall ha  flera gånger om gödsel

och lagom med vatten

Men glöm inte att det som växer ibland behöver

en chock av kriser  och gråt

För det är det som får dig att uppskatta det vackra




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 165 gånger
Publicerad 2013-06-06 20:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP