Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Herr Decibel

Hans stämmer gitarren
och slår an ett ackord
en sång kommer fram
om en gammal Ford
tonen som han skriver
den går sällan i moll
på texter och musik
han har fullständig koll

Spela nu herr Decibel
du kan oss beröra
framför en ballad
den vi gärna vill höra

Han åker landet runt
en enmansorkester
gitarr och ett munspel
till gladlätta gester
mycket är i görningen
och allting kan ske
när han är på gång
med sin folkparksturné

Spela nu herr Decibel
ge oss dina visioner
musik byggd av glädje
som ryms i dina toner

Han spelar gärna
till midsommardansen
flickor och pojkar
vill gärna ta chansen
publiken blir bjuden
på visa och schlager
musiken med känsla
så taktfull och fager

Spela nu herr Decibel
så länge du kan skriva
snart är du bortglömd
och hörs blott på skiva




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 709 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-06-07 23:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilken underbart vacker och fyndig text
2013-06-18

  Tarantaran
Faktiskt väldigt fin rytm!
Man blir inspirerad; jag
provade sjunga till Mr
Tambourine Man -
melodin..men det
finns nog en bättre
melodi till din
fina dikt!!
2013-06-08

  ResenärGenomLivet VIP
Riktigt bra skrivet...fast jag gillar ju det mesta som har med musik att göra...
2013-06-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
Herr Decibel
som en appell
örat in ställ!
2013-06-08

  Carina Bendix
Jättebra skrivet, som en sångtext! :)
2013-06-08

  Marianne Räf
En dansant rytm i texten.
Något för Melodifestivalen?
2013-06-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO