Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland blir jag så irriterad på folk som säger att tjejer måste ta för sig. Kan jag inte bara få vara jag? Få vara lite tyst och blyg om jag vill. Och vara högljudd nästa dag om jag vill det.


Ta för sig och ta plats

Duuu, duuu duuuger som du är
men du måste ta för dig

Ta ta för dig bara!

Min plats i livet
var längst in i ett villakvarter
där det alltid var
lagom varm
lagom litet
å lagom jämlikt

men jag visste inte vad det var jag skulle ta

Oskulder? Stadsskulder?
Pengar ur pappas plånbok?
Chefsposter? Plåster?

Jag vet fortfarande inte var det är jag ska ta

Jag får väl börja med
å ta för mig lite mer av maten
stora portioner makaroner
baguetter, omeletter, efterrätter

Jag borde sluta vara
sådär ätstörd
lägga på mig ett par kilo
så att min kroppshydda
tar upp mer plats
Två flygplansstolar, räcker det?

Jag borde
glufsa i mig
slänga i mig
slabba å slafsa
stoppa in en snus
under varje läpp

å en i fittan också för säkerhets skull

Duuu, duuu måste bjuuuda på dig själv
uuutan å bjuuuda ut dig

Uuups
Jag gick visst för långt
gick över gränsen
Jag är för gammal
för å va pojkflicka

Så jag får väl fortsätta
tröstäta choklad i smyg
å hoppas att varje gram bildar en bilring
eller ett kärlekshandtag
så jag får ett fett övertag

Och sen stoppa två fingrar i halsen

Varför just två förresten?
Jag har samma problem vid samlag
med mig själv
Hur många fingrar?
Hur mycket plats?

Hur bredbent får jag stå, gå å vara?

Duuu duuu duuuger som du är
men du måste ta för dig

Ta, ta för dig bara!

Ja, här står jag å tar för mig av eran tid
i hela två minuter
å ett antal sekunder …

Tack, tack som fan

© Louise Halvardsson




Fri vers (Spoken word/Slam) av Lou Ice
Läst 516 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-06-09 19:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lou Ice
Lou Ice