Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

talet




talet

är
droppen
i den vida oceanen

universumögat


lyssna
djupare
in i havets solnedgångsstigans



regnmjuka
fingrar

rör vid fönster




skirslöjor fläktar

en stund av luft



vingar mjuka
strör regn



doftar kristall
andning



regn
mjuka
fingrar



rör vid för ögat
kupoler

skimrande grönt



tjärblomster
fröjdar hennes ögonhamn






purpurglödande
är hennes innerskrud


bården skymtar
grönguldad


manteln är
djupt
violett
blå



hon viskar
jag bringar dig synen



regnen kommer



stiger hon i
vattenblads eldhavspurpur


natten andas
stilla
bidan

oron är lämnad ur bröst





vindande
lindande
klanger


väver regnflinka


kanoter bär bud
in i städerna


skimmerrök tätnar
i talandemoln


trummor
spinner mjuka rubinord



smaragdöga
skall tala
vid eldarna denna natt




vaggas



vassen vaggar mjukt
ejderdunens medföljande


vingar
är

fällda åror
årsegel



aftonvinden andas purpurglöd


sjön är
eldhav
ur värman given



ejder lyfter rubinblad
i näbben

breder ut vingar
flyger i mjuka
dyningar

in i molnskogen


han vilken sitter i strandhanden
blåser mjuka aftontoner

i vassflöjt



hon viskar
jag bringar dig synen



regnen kommer



stiger hon i
vattenblads eldhavspurpur


natten andas
stilla
bidan

oron är lämnad ur bröst








Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 202 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-06-13 22:32



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Som en film om det som vart och kommer.
2013-06-14

  Lars Hedlin
Väl skrivet ;)
2013-06-14

    ej medlem längre
"regnmjuka
fingrar
rör vid fönster"
Fint.
2013-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser