Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Copyright: Christer Foghagen, 2013


Det barn du var

Löv som faller
uppåt
reser sig träden
ur den svarta myllan
när maskar borrar djupa fåror
i din hy
såg jag spåren av ett litet barn
instängt och bortglömt
andades mot huden
och skrev tecken i den imma
som blev kvar en stund
jag ville hejda dig
påminna om det barn
du varit
men valde att titta bort
svika barnet
igen

nya löv spricker ut
men barnet vet
att hösten tar det gröna ur
löven
nya färger tar över
döljer en grön kontur
som bara barnet ser




Fri vers av Christer Foghagen VIP
Läst 662 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-06-15 09:37



Bookmark and Share


  Beyond Eternity
Djupt berörande, vackert.
Bokmärker
2013-09-28

    ej medlem längre
Fint skrivet. I tystnaden finns sanningsberättaren, barnet.
2013-08-26

  Mazy
Så vacker!
2013-07-01

  Cosmic Johanna
Mycket vackert att se det inre barnet eller människans olika plan!

Tyckte mycket om denna dikt! Bokmärker!
2013-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Christer Foghagen
Christer Foghagen VIP