Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Veckoslut

 

ekstocken kluven på längden
vanilj glassen överdragen med mörk choklad

vita segel
fyllda av vind
avtecknar sig mot bergskammen

på stranden en ny
trätrottoar

vinden böjer löven

hunden vilar i skuggan

         *

kyrkans sidodörr öppen

sidoskeppets bänkar fyllda
av längtan

gitarren slår ett ackord

”Bli stilla låt tystnaden
föra dig nära.”

hon som tappade
sin silverpeng
och återfann den
hittar man sällan på bild

men den förlorade sonen
kan man hitta på många bilder

”Låt oron få sjunka
som stenar mot botten”

brödet och vinet delas

”Närvaron finns där.
En kraft som vill bära.”

Gitarrackordet
avklingar

vinden leker
med löven
utanför dörren

en del ska vandra
i staden

andra ta tåget hem

 

© Eva Langrath juni 2013




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 487 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-06-16 21:23



Bookmark and Share


  Minkki VIP
kopplingen mellan skeppen utanför och skeppet innanför (en tvåskeppig kyrka?) kittlar trevligt Andra har redan sagt mer vägande kommentarer.
2013-06-26

    © Birgitta Wäppling VIP
En fin dikt, där du tar ut svängarna lite mer än i dina tidigare dikter. Båda formerna är fina, men här når du ett steg till, tycker jag.

Första radens inledning fångar läsaren, och man ser en tydlig bild framför sig.

Flera passager följer, där man som läsare bjuds skrivarglädje.

Avslutningens avrundande rader ger också en spännvidd, när mänskorna i dikten sprids - för att åka hem.

2013-06-25

  Lilla My* VIP
Ett varmt och skönt veckoslut som strömmar med underströmmar emot!
2013-06-18

    ej medlem längre
Blir glad av denna text
2013-06-18

  ULJO
Vilken rofylld läsning
2013-06-17

  Ulf Lagerholm
Jag tycker om detta skickade vykort. En hälsning i dur. Dessutom blandar du citat och egna tankar på ett mycket livgivande vis. Texten känns rytmisk och rik på spännande bilder. Alltifrån det påtagligt vardagliga, till det mer andligt eteriska. Jag anser att denna din mix är synnerligen läsvärd. Jag har följt ditt skrivande rätt länge nu. Helt klart har du utvecklats. Numer verkar du tillåta dig att gå utanför det lite mer gängse, det förutsägbara. Det är gott tycker jag.

Som ett tecken härvid, lyfter jag på min slitna hatt!
2013-06-17

  Ewa-Britt Nilson VIP
Som en smekning
mot huden alla ljuden
och de sköna buden!
<3-ligt tack!
Jag kände mig till
läsningen så inbjuden!

2013-06-17

  Bibbi VIP
Harmoni uppfattar jag här.
2013-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP