Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


En längtan

 

det bor en längtan inom mig

en längtan som allt som oftast

får vika sig

 

när det händer saker som får mig

att vilja rymma från den här världen

som just nu känns full av orättvisor

 

jag känner gråten vara på väg

jag vet att livet är svårt ju fler

dagar, månader och år som går

känner jag hur orättvist det

kan vara

 

varför ska jag behöva vara ledsen

nu är jag det, får vara det, tills

det läker, som gör mig så sorgsen

 

nu stannar jag hemma resten av dagen

ber om att allt ordnar sig till sist, jag

undrar vad dom går efter, experterna

som ska godkänna bostadstillägg

 

jag kämpade för att få det för två år

sedan, nu var det dags att söka igen

gjorde precis som det stod, skickade

med alla papper, tyvärr räckte det

inte

 

mer papper blir det att kopiera

sedan skicka iväg innan midsommar

midsommar är det snart, brevet

kom idag, daterat den tolfte juni

säkert skickat som B-post

 

Jag har ringt, berättat som det är

tacksam att det var en vänlig person

som svarade och lugnade mig

 

jag har tagit fram det papper som

dom tycker fattas, nu gäller det

att få dom kopierade, nu vet jag

att den hjälpen finns är så tacksam

nu hoppas jag mitt brev kommer

fram i tid så jag får mitt bostadstillägg

 

jag kan ändå inte förstå varför det ska

vara så mycket papper, allt har dom

sedan tidigare, på data finns det också

 

efter allt som gjorde mig både arg och

ledsen, hängde jag upp amplarna med

hängpelargoner, det blev två det är

en kvar, kanske den sitter bra där den

sitter nu

 

sommargardinerna i vardagsrummet

kom upp nu i kväll, så ljuset kommer in

mina mörka tankar börjar blekna

livet känns lite ljusare

 

 

anits 17 juni 2013




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-06-17 23:55



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Krångelsverige.
2013-06-24

  Eva Helene VIP
Gott att få följa dig från besvikelse och ledsenhet till resolut agerande och märka att tankarna ljusnade vartefter. Ditt pyssel med blommorna och gardinerna hjälpte nog till en del också att skingra dysterheten.
2013-06-18

    sajo
Oh vad allt ska vara byråkratiskt då de har alla dina papper. Jag håller tummarna för dig att det blir till det bästa.

Kramar till dig.
2013-06-18

  ResenärGenomLivet VIP
Åh, jag känner igen det där så väl...att kämpa mot myndigheter som inte vill förstå...håller tummarna för dej...
2013-06-18

  Lars Hedlin
Håller tummarna för att det kommer att lösa sig för dig ;) kram
2013-06-18

    ej medlem längre
Jättefin bild!
2013-06-18

    ej medlem längre
Ja, dessa viktiga pengar å knoget med blanketter!
2013-06-18

  ULJO
Allt gott till dig, hoppas allt löser sig för dig
2013-06-18
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP