Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vikta





natt i vinden

spelar i
klangernas
silver



rör

regnmantlar
ligger vikta


invid stammars bäddar




eldar är falnade

pyrögon
med glöd i

framkikande



vilka är dessa strimögons
klara glimmande


jo


silverbladet
vilar mjukt i täljarens hand


mazurbjörken
är fjällets
skaftväv


renfloden
en mantel

av

ljudande horn

han täljer
menhirer

i solrings
månsejd



och


brunnen är
ett öppet öga

vari
vågorna

lugnt strömmar
i linsens målande penslar


båtmakaren flätar vassen


till honom


vilken kastar regnbågsnäten
in i havets molnskuggor

vari


krolliljor
skrider i ring runt

järneks
djupgröna
spetsar

stjärnblomstren vita
är lagda i bärdröm

blåklintsekrar
skådar vallmokjolars
soldans


eldglödar
i prästgårdshav




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 231 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-06-18 00:25



Bookmark and Share


    Maria Malm
Tack för att få läsa denna ström av finord, som ger en skön upplevelse.
2013-06-18

  Lars Hedlin
Mycket bra!
2013-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser