Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Svaret

 

så kom det äntligen

efter tre månader

 

svaret

 

om mitt bostadstillägg

skulle höjas eller inte

efter hyreshöjningen

 

nyfiken skyndade jag mig

att öppna brevet

jag läste en gång, två gånger

förstod inte riktigt

vad där stod

 

hyran höjd med 150 kronor

bostadstillägget sänkt

med 60 kronor

 

visst fick jag min pension höjd

det blev inte med många kronor

sen skatten dragits av

 

samtidigt som jag försöker

förstå innehållet i brevet

från pensionsmyndigheten

hör jag på radion

att statsministern får en

löneförhöjning med 4000 kronor

i månaden

 

han kommer att ha 154000 kronor

i månaden, vilket för mig är ofattbart

då det är mer än jag har på ett helt år

 

resten av ministrarna får en månadslön

på 121000 kronor, det är nog dags

att regeringen ger sig ut i verkligheten

några månader, det kanske räcker

med en vecka

 

för att känna på hur det är att leva

som vi andra, vända på varje krona

för att få lönen att räcka

hela månaden ut

 

det känns som det blir

större och större luckor

mellan den som är högavlönad

och den vanliga människan

som måste vända på slantarna

varje månad

 

min stora önskan

är att en enda månad

slippa ha det så

utan få göra något roligt

och annorlunda

att få känna glädje

det anser jag vi är värda

som sliter för att få

allt att gå ihop

och fungera

 

 

anits 20 juni 2013




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-06-23 14:21



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
BErörs av din text!
2013-06-24

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det finns stora orättvisor...men jag skulle då inte vilja vara i deras skor, trots de höga lönerna...
2013-06-24

  Bibbi VIP
Tankeväckande.
2013-06-24

    sajo
Ord som är så sanna så. Byt regering säger jag med. Faktiskt hör man fler och fler som tycker samma som du. Du får ett bokmärke av mig.
2013-06-23

  poetryGirl
Vi måste byta regering!!
2013-06-23

  aol
jag delar din syn på orättvisan,
2013-06-23

  Anya VIP
En tankeväckande text.
2013-06-23

    ej medlem längre
Å inte blir det jämlikare om s kommer till makten, tyvärr.
2013-06-23

  Larz Gustafsson VIP
Hyreshöjningarna tycks alltid gå igenom.
Å andra sidan, om inte Hyresgästföreningen fanns skulle fastighetsbolagen höja ännu mer.
2013-06-23

  Tarantaran
Jag delar din syn och önskan!
Vi får se till att rösta på ett
parti som tänker på låg-
inkomsttagare och tex.
jobbar för att ta bort
skatten på lägre
pensioner...det skulle
göra mycket, vara
mycket mänskligare!
2013-06-23
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP