Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sonett inspirerad av Martinus vackra lilla skrift Blad ur Guds bilderbok


Sommarbild

Nu vilar junikvällen i vår längtan
och natten nalkas med sin mörka skrud.
Ja, det är skymning nu, så bara njut
av stilla frid och sommarblom i gläntan.

En afton nyss gav fullmånen en sällsam känsla,
den tycktes större än den var förut
och skimrade med nattligt ljus,
en stund för mångalna att kelsjukt vänslas.

Men mörkret flyr när solen åter vaknat
och månen drar sig undan, skygg och vek.
Nu sjunger fåglarna som vi har saknat

och frukost följer efter nattens smek.
En annan dag hörs åskans muller braka.
Kontraster möjliggör en evig lek.




Bunden vers (Sonett) av Algotezza VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-06-27 10:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Stilfullt!
2013-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP