Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

speldosa





där hon sitter i strandlinjens vagga
sjön
havet är spegelblankt


en utbredd glasskiva
med kristallsvanar
stilla




speldosan ur stäppernas
samovarer
gläder


brunnens vev




den nedgående solen
tonar eldcinnober in
i svanarnas fasetter



i den stunden orkar hennes ögon brinna
ur tonandecinnober

hon vet ej längre vari andningen hennes upphör
vet ej längre vari bröstet sakta slutar hävas




revorna
i molnåkrar


väver ljungs humlesånger
nektar doftar
in över
hedens
klippor




havet breder ut händer
över markerna




där kvinnan sitter med flätade fingrar

målar med ögonpenslar


mötet
ur

urs är


i ögonen bär hon en krans
av

åkervinda




hon viskarmumlar

tyst
tyst min stämma
tyst




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 269 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-06-30 22:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Härlig poesi!
2013-07-01

  M.A.J.R
"väver ljungs humlesånger
nektar doftar
in över
hedens
klippor "

Det tyckte jag om och textens helhet är ju bara underbart bra.
2013-07-01

    ej medlem längre
"havet breder ut händer
över markerna"
Igen - starkt.
2013-07-01

  Lars Hedlin
VAckert i universums spelrum.....
2013-07-01

    ej medlem längre
Förlåt mig.. Sabla mobil.


uttryck, förstås.
2013-06-30

    ej medlem längre
In i tankarnas intryck delas det med det yttre.

Skapar utryck.





2013-06-30

  Yrre VIP
Oj, efter min dag vid vattnet med familjeliv och stilla meditation och jojk vid vattnet var denna mitt i prick, tack!
2013-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser