Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningen

Lagar som sådana gör inte människor bättre

sa Nasruddin till kungen

Folk måste praktisera vissa saker

för att komma I samklang

med den inre sanningen

Denna form av sanning

liknar endast svagt

den synbara sanningen



Kungen beslöt att han kunde

och skulle

få folk att hålla sig till sanningen

han kunde tvinga dem

att hålla sig till sanningen


Vid porten

till hans stad fanns en bro

på den byggde han en galge



I gryningen dagen därpå

när portarna öppnades

stationerades vaktstyrkans befälhavare med en pluton

för att kontrollera de som kom in



En kungörelse utropades:

Alla kommer att bli förhörda

den som talar sanning

får komma in

den som ljuger blir hängd


Nasruddin steg fram

Vart är du på väg?

Jag är på väg

sa nasruddin långsamt

för att bli hängd


Vi tror dig inte!



Gott om jag har ljugit så häng mig!

Men om vi hänger dig

för att du har ljugit

så gör vi ju det som du har sagt

till sant


Det är riktigt:

nu vet ni vad sanning är:

er Sanning



























Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-07-03 18:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP