Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


varken speglar eller små luckor

blåser bort

ögonfransar ser

stjärnfall släcker alla

ljusen blundar

hårt hårt

hårt;

önskar

morgonljus som nästan svider i
ögonen du
med för din skönhet
odlar

rävtassar på mina kinder när
du ber mig

sjunga

mittemot dig



och om jag kunde skulle jag



rita ditt leende över hela söndagshimlen
fridlysa
skogar som har samma färg som din
blick

kanske göra en karta

visa

världar där


en fågel korsar himlen ensam

med fyra andra bakom sig




Fri vers av Maria Bjuhr
Läst 616 gånger
Publicerad 2006-03-03 19:55



Bookmark and Share


  _Mian_
Fann i din dikt många fina, välformulerade metaforiska rader. Fastnade särskilt för "rävtassar på min kinder", "fridlysa skogar som har samma färg som dina ögon" och slutversen som manar till egen tolkning...ja hela dikten i sin helhet, känsla och språk tilltalar mig.
2006-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Maria Bjuhr
Maria Bjuhr