Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

svårt att skriva "poesi" i en lycklig relation ?





Är det nåt som händer
med orden
när kyssen finns
och när inte

Får man dricka kaffe
med den man älskar
sjunker sällan sockret till botten
utan smaksätter

hela skiten.




Övriga genrer (Satir) av Gunnar Hilén VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-07-11 08:09



Bookmark and Share


  flygia
/Freud lär ha sagt: man drömmer aldrig om den man älskar.
Den tesen har gjort mig sömnlös många gånger.../

Jag har en mycket klar känsla att orden berusar. Mest vid poetiska
skutt här. Men också vid tekopparna. I terapins slitna fåtöljer.

Man måste välja vad som är så viktigt att det är absolut bäst att hålla sig nykter.

För min egen del är det klart som dagen:
jag drar aldrig in min kärlek i det gudomliga versmaskineriet.

DET är mitt tabu.
2013-07-12

    ej medlem längre
en personligt hållen text, i min läsning. poesin är i min erfarenhet insulin mot det för myckna sockret. men vad vet jag, antar att det är lite olika beroende på de andra parametrarna i livet. en poet i en lycklig parrelation som nätt och jämnt överlevt en tyranniserad barndom kan ha väl så mycket att dikta.
2013-07-11

  smultronbergen VIP
aj vad det är svårt, så svårt att
känna livets allvar tyngd du!
allt blir likt svenska män som
majonäs :) smaklöst !!
2013-07-11

    ej medlem längre
när du rör din sked
ömmar mitt hjärta
strömmar mitt blod
du varma härliga man
dina kyssar som smakar
intimitet
jag älskar dig
älskar att du rör
din sked så nära
så ömsint nära
intill min
2013-07-11

    ej medlem längre
Poesi går att skriva när som OM man vill och är motiverad till det. Däremot spelar det nog in på poesins " melodi " eller "rytm" om kyssen finns eller ej, om ngn blivit besviken eller höjd till skyarnas rosa moln, dumpad eller bara mår dåligt...sånt ser man igenom...
2013-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP