Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingenting

1
Nej

Gud kastar inte tärning!



Allt du inte förstår

förkastar du

det är rädslan

som hindrar dig

från att besöka de inre rummen

men ingen kan skilja mörker från ljus

utan att veta någonting om mörkret

och det är ju det svarta

I ditt hjärta

som ska tvättas rent



eller är du som Nasruddin

som tappade nyckeln I mörkret

men letade efter den

under gatlyktans sken

för att det är ljusare där


kalla mig kättare

det rinner av mig

som vatten

på en gås



säg är det du

eller jag

som splittrar

när jag välkomnar dig I mitt hem


medan du baktalar

och förbjuder

människor

att hälsa på

mig

med Salam?

2

När jag började min resa

gav jag upp allt

och visste ingenting

bara att jag befann mig i dödens närhet

och måste längre bort



jag vet fortfarande

ingenting

varje dag

ger jag upp

och börjar om

från början




3

Jag minns

inte för att jag vill

utan för att jag måste

det fanns ett romantiskt skimmer

över det destruktiva

och både

du och jag

vet vem som stod bakom

är det inte så

som det är skrivet:


“Men det kan hända

att något är förhatligt för er

och ändå

är detta gott

för er

och det kan hända

att ni älskar något

och ändå

är detta ett ont för er"



om det vet jag

ingenting



men jag tror inte på

att ägna ett helt liv

åt att försöka undvika

smärta













Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-07-14 07:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP