Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fastbunden

Besvärligt ärligt säger jag:
Jag saknar, allt som var.
Ett preteritum så perfekt.
Lidelse som går att motivera,
Citera Marley, om kärlek
och jag vet, att lek
är för stunden bunden.
Tiden omformar sanning
till lögner
och allt går sönder.
Små små bitar som kvasten inte fångar
de ligger kvar, sitter fast.
Ingen rast, från minnen.
Blockerar sinnen från allt i presens,
i turbulens lever tankar i konkurrens
med rationalitet, så iskallt.
Vet allt, utom det som är signifikant,
det enda som är sant,
Trygghet är frihet, och frihet, är livet.
En lek, för stunden bunden,
tiden fortlöper, men jag är fastbunden.




Fri vers av Adam "Oak" Ek
Läst 284 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-07-17 02:21



Bookmark and Share


  Ergo Summa
Och det är kul hur du lyckas beskriva samma sak i både text och skrivsätt. Du talar om lek och gör det på allvar. Sen talar du om det allvarliga genom att leka med orden. Jag älskar det!

"Ett preteritum så perfekt"
och
"Ingen rast, från minnen.
Blockerar sinnen från allt i presens"

Perfekt sätt att beskriva dåtid och nutid!

Genomtänkt, smart och skitsnyggt, helt enkelt!

2013-08-20

  Nina.H
Tänkvärda rader så välskrivna på rim!
2013-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Adam
Adam "Oak" Ek