Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillfällighter

Men varför blev du alkoholist?


För att jag förde flaskan till munnen


från den stunden

hade jag inget val



Är du inte bitter då

jag menar 30 år av ditt liv

helt bortkastat



Nej

inte alls

du utgår nog ifrån

att smärta

skulle vara något ont

det är inte min sak

att bedöma



Men är du inte förbannad då?

På vad

ja på honom som sålde skiten till dig

och byggde ett fint hus vid havet

för pengarna



Nej

kanske lite sorgsen bara

över att han valde

en så kortsiktig vinst



och vad vet du eller jag

om hans öde



Men det måste väl ändå

vara så mycket du ångrar



Nja det är inte tillåtet

att ångra

det är ju fullständigt meningslöst

och bortkasat tid



att be

om förlåtelse

är något annat




Jag ser de åren

som en källa att ösa ur



Men de som dog då?

Är det inte orättvist


Är inte allt annat

än maktlöshet en illusion

eller är du

herre over ditt öde?



Men jag tror nog

att Gud

kan skilja

förövare

från offer



Han säger ju själv

att hans barhärmighet

är större

än hans vrede



och jag är ingen Domare

jag sitter inte ens I juryn



Jag vet inte åt vad

du vill ägna den korta tid

du har kvar

I detta livet



Men jag tänker fortsätta

att sträva

efter att bli nöjd

med mitt öde


Och säga Alhamdu Lillah

även

om jag för tillfället

har en fis på tvären


















Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-07-18 16:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP