Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stillhetens ro...

 

att i nattens sommarvärme få vila utan täcke

ger friskhet åt våra drömmars filmsekvenser

som när morgonstunden får trädgårdsduschar

av slangens stril eller av himlens fyllda moln

 

i tidig morgon vi lär oss älska det stilla vackra

då njutes stunden på altanens torra brädgolv

i solens strimmor som når oss bakom lövverk

där sparvar hörs och svalor flyger kvickt och lätt

 

sommarvärmen bjuder oss att nyttja allt där ute

som väggar stänger när kylan tränger sig inpå

ny lyser äpplen röda och små gula plommon ler

där orangea liljor kantar gången till stugans dörr

 

(c) tk. 

 

 




Fri vers av thyra
Läst 273 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-07-21 10:35



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra och fint skaldat!
2013-07-21
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra