Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är inget jag pysslar med nu..


Nästa godisbit




Med knäna mot det kalla toalettgolvet och fingrarna långt nedkörda i halsen grät jag bort mascaran från mina ögon. Jag hatade det jag hade i mig. Det som jag stoppat i mig för att döva min ångest. Min jävla ångest över allt. Att finnas till. Att vara ful, otillräcklig, värdelös i mina egna ögon. Min jävla ångest över att ha ätit för mycket, och sedan dödat den ångesten med att äta lite till. Man får alltid i sig en liten bit till. En godis till. En chokladbit. Snabbt trycker man i sig den sista biten. Känner inte ens hur det smakar, känner bara tillfredsställelsen och den snabba lyckan. Yrseln som slår till när man mår bra. Och sedan smällen. Den kommer antingen snabbt eller en stund efter. Men den kommer. Kryper sig på likt cancer i någons magsäck. Letar sig upp i hjärnan och slår rot. Då måste man göra sig av med det där som gör så ont långt där inne. Därför satt jag där nu- på toagolvet, med fingrarna långt nedkörda i halsen. Spydde ur mig min ångest. Grät. Torkade tårarna. Såg mig sedan i spegeln och log åt att jag hade fått ur mig det onda. Tvättade händerna, borstade tänderna och planerade redan nästa godisbit jag skulle stoppa i mig.




Övriga genrer av Tess74
Läst 262 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-07-23 00:04



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Berörs
2013-07-29

  Carina Bendix
Väldigt sorgligt, berörande och välskrivet. Man kan se det framför sig och känner starkt med personen som berättar!
2013-07-23

    ej medlem längre
berörande..
2013-07-23

  Elina Vacker
Just så är det, berätta mera...

Elina
2013-07-23

    ej medlem längre
En hemsk text om hur hemskt livet kan vara. Hur texten är skriven vill jag dock bara säga positiva saker om. Gillar formatet starkt, tycker du borde köra mer på just detta framöver. Sedan framför du känslorna och scenariot elegant och skickligt.

8/10.

2013-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Tess74
Tess74