Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fru Ångest




Just när glasskärvorna möter pupillen
Finns en brytpunkt
Där natt möter dag

(Jag äter min ångest till frukost)

Och just där rädslan slukar mig
Finns ett minne
Som ligger i ögonvrån

(Andas mig genom tung bröstkorg)

Jag har inga ord kvar att skriva
Finns inget att säga
Är förlorad till det här slagna skeppet

Stormen river på öppna vågor
Dränker mig inombords
Och jag vill inte känna strypgreppet runt halsen
Som formar kärleksfulla märken i mina andetag

(Om jag blundar försvinner jag)

Jag vill bara fly bort
Springa från det som värker
Men jag är en den räddaste flickan i världen
Så varför skulle jag?

Mina vingar är klippta
Och min krona är sned

Därför låter jag natt möta dag
Igen
Kanske tappar jag förståndet en dag
Och låter tvångströjan fånga mig





Fri vers av Tess74
Läst 892 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2018-07-12 16:40



Bookmark and Share


  Eugen VIP
"Jag äter min ångest till frukost"
2018-08-21

  Kaptenlöjtnant
Gillar titeln, låter som ett skivomslag.
Mycket ångest, nice
2018-08-01

  Elina Vacker
Starkt om ångest
2018-07-13

  Nils-Robert
När mörkret rusar och får övertag i sinnet. Mycket väl framfört
2018-07-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Starkt och naket diktar du denna plåga, som tär inombords.
2018-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Tess74
Tess74