Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

okbärare




under askens krona
lystrar hon till rötternas stamfärder

ur denna stam
kom de

hon lystrar till sländan
spinner trådbladen






humlesång
rör vid fönster


söker
inträde


viskar

lyft haken av haspen

vidga
dina ramar

in i glänsande barrskogar

vari jag lever i blåbärsvinden





lilja
i fingerblad

handen är altaret

vilken lyfter
kalken


till dina läppar

viskar

drick ditt hjärtas rena sång

liljor
andas öppnade


i nattstänkta ögonglober


eldfåglar upptänder

askregnens
glödpuls





han bär ett ok
med tvenne tennspann


en gång av
träd
givna

orange moln andades
in i tenn

lönnträden susar

han vandrar till brunnen
i skogsdjupa
däri femöringar
glimmar
önskeögon


läser tennens
toner

i det vatten fyller dem i c dur skala

e stiger
klar

skalen
lyfter toner
ur svartdragna streck

vitt är
svanarket
i pergamentsträd


ett av kopparslantarna
landar mjukföljsamt i hans
handrede











Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 270 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-07-24 16:54



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Jätte bra!
2013-07-29

    Birgersdotter VIP
Vackert...vi är nog alla okbärare
2013-07-25

  aol
man blev glad, så vackert du kan skalda på ditt eget sätt,
2013-07-25

    ej medlem längre
Mannen med tvenne tennspann. Spännande.
2013-07-25

    ej medlem längre
Glad-dikt.
2013-07-25

  Yrre VIP
Så ljuvligt vackert! Granskogen, rötternas stamfärder, så berörande!!
2013-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser