Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fjärde dikten

Snön har flytt
upp i molnen
skogsvandrarsången
ljuder återigen
spårlös

Pölen som frös
kastar nya smältande
blickar mot solen
marken häver sig
över döden

Lönnträdsbarken
gonar sig
ideidkarna mornar
sig med ett mål
av varandra

Värmen tar över
trädgårdarna gör
uppror mot knipsare
krukväxterna mejlar
sin adressändring

Bara bakom
dörrarna dröjer
vintern sig kvar
drar ihop kylan
i husen

Mitt emellan
rännstenen
och lönngrenen
avvaktar
människan




Fri vers av Björn.
Läst 515 gånger
Publicerad 2006-03-05 02:01



Bookmark and Share


  Duarte
Jag läser dina dikter i fel ordning. De fångar mig. Du har ett så enkelt och rent sätt att beskriva enkla skeenden och göra dem speciella.
2006-03-09

  Wretling Erik
Ah, smart text :D
2006-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Björn.