Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sjunde dikten

Dina drömmar drönar
sig genom morgonsolen
de skulle göra sig bra
i pappret med tomtar
du köpte i onödan

Dagens dyra drifter
svävade in på saloonen
utan skydd för levern
under golvbrädorna
lurade apelsinskalen

En American Dream
susade i dina öron
men nakna armar
krossade din flygtur
när du asfaltlandade

I vakenheten är du
så god som död
tillbaka till röda kinder
du skyndar att leva
med en längtan så tapper

Men din skugga blir
skavd av kostymerna
ditt hopp är skört
du saknar ditt
omslagspapper

Varje gång du hastar
ner i förkastligheten
studsar du bara upp
blåmärkt in
i verkligheten




Fri vers av Björn.
Läst 422 gånger
Publicerad 2006-03-09 14:18



Bookmark and Share


  Duarte
Det är en intressant bild du målar upp med en kontrasterande kännsla av hem och farliga äventyr. Jag undrar vart personen har hamnat och vad den gör där? Språket känns lekfullt och vemodigt så även här lurar kontraster.
2006-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Björn.