Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nionde dikten

Propagandan har gömt sig
bland oskuldsfulla
businessmän som
alla glömt vem
som har sista skriket

Senaste utviket
avslöjar bara jord-
skorpans böljningar
nakenheten är
kuvad av dess utövare

Bestämmarna blir allt dövare
för livsmedlemmarna
immuniteten frodas
utan gatuförsäljarnas
sinnesnärvaro

Landskapet i ärbar ro
sover trots kravallerna
vaknar trots att vi
lämnat det under städer
av apatiska sängkläder




Fri vers av Björn.
Läst 359 gånger
Publicerad 2006-03-11 23:49



Bookmark and Share


  Duarte
Jag har alltid haft svårt för politik i dikter, men här är politiken ganska undanglidande vilket gör att det funkar. Jag vet inte direkt vad det är, men av någon anledning så känns styckena lite för egna i sammanhanget för att riktigt fogas samman. Men som vanligt, starkt språk och träffsäkra iaktagelser.

Landskapet i ärbar ro
sover trots kravallerna
vaknar trots att vi
lämnat det under städer
av apatiska sängkläder

Fint. Kanske skulle överväga att byta av till som, men det ändrar innebörden något.
2006-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Björn.