Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nyckelspinn





kvinnan vilken kommer ur skogsstigen
bär ljuset flödande bakom sig
i detta moln synes moln
av sylfider
höres älvsånger
tysta
ljuda



i skuggan
tätt intill stam
vilar nyckelpiga vingar

nycklar klirra
i vinden vilken uteblir



i skogarna däri stillheten
betar markerna

däri träden
kan

andas opalljus


däri
vandrar de
vilka uppenbarats friden
vari orden ej behöver ristas in i blod
vari orden är vindens viskning
i lyssnarens händer

däri
sköljer tjärnen
den drunknandes smärta



svalor
ilar
i skyttelgången
in i trådtunnlars trådar

sargar ej
ilar fram
och åter
åter
och fram


väver luftens rörelse
i denna dag

vari luften dallrar ur hetta


flämtar in
skugga

i din smärta
känner du kvinnans längtan
sänder du hoppets blickar

endast till
utsuddande

näri din smärta
är överstånden

i din smärta
känner du mannens längtan
sänder du hoppets blickar

endast till
utsuddande


näri din smärta är
överstånden


gör icke detta




hon sitter vid spinnrocken


elden i spisen
sprakar


kitteln
sänder moln


blåvinge
rör vid ringblomsfälten
i begynnande asterfröjd


hon nynnar
leende är läppar


hon hör hans
nalkandes
steg






spegelvinden
kysser


hennes
utmattade längtan


tätt intill pinjestammen
i drömträdets omfamn


ansiktet
vänt till månmoder


flamman
eldflugor


bränner ur hennes händer


hon förbliver
tätt

intill

hör flamman
viska







Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 234 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-07-25 13:06



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Åter igen en fin dikt
2013-07-29

    ej medlem längre
En fantastisk saga.
"kvinnan ...
bär ljuset flödande bakom sig"
Fint.
2013-07-26

  Jan Widströmer VIP
Kalejdoskopiskt gåtfullt, stämningsfullt och sagolikt... samtidigt som ålderdomligt om än samtida.
2013-07-25

    ej medlem längre
underbar text!
2013-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser