Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

havlandning





ur land
ur hav
stiger skogar



över land över hav
när natten släpper ut sitt långa
gryningshår


breder han ut händerna sina
mjuka över hennes drömmande hud



väver
i trädramen
skälen till morgonstrimmans
fjäderskrift





kysser hennes händer
vakna

viskar i hennes öra
kärlekens ord





han skriver svaren
i hennes hjärtblad

ända tills
hon hör


det är i den stunden
ögonslöjan brister




morgonvinden
rör vid mannens drömöga
han breder ut vingar
svävar djupt in i drömska skogar
cirklar klarnar mossans
gryende pärlor
ur kristallhängen




han flätar

av silvertrådar
givna av hon


en gunga till kvinnan
han ser i kärlek


vaggar henne i silverdröm
in i sina solhänder


i det molnen drages samman

väcker han henne
med sin kyss




hon
har lagt sig stilla nu
i insikten av klösande vridna stigar


reser ej mer
reser med sitt hjärta
i insikten av det vilket är sker
löser de
vridna stigarnas
rebusar

över hav
landar


kyssen






Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 260 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-07-26 15:23



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så fint
2013-07-29

    ej medlem längre
Stor poesi fylld av kärlek(både bildligt och bokstavligt)
2013-07-26

    ej medlem längre
Härligt vacker, underbar morgondikt att hänga jämte sängen
2013-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser