Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

knippe



skriver vi i sanden

vi smeker
mjukt ut vågorna


sanden är
en skiva

ett ark

hör du vinden susa

begynnande vid det första bladet i det sista
ty är det ett första är det ett sista
är det ett sista är det ett första

åkallar du

en

värld

är världen uppdelad
genom din åkallan
åkallar du ett första
åkallar du ett sista


vinden

avkläder
kvisten bladen

lägger denna kvist i din hand

från var

vem
förde kvisten till dig

i din nakna hand





ett knippe ljus
ur klippornas mjukputsade stigar


hur kan ett liv

finnas
utan att finnas

är valet

det egna

kan

ske

stiger valens sång
upp

från djupen
bär en kvinnas tårton


jag finns ej
valet är ej mitt



och trädet
drager sakta upp

fötterna ur jordtofflors sömmar
ur moln stiger solmantel

det djupgröna gräset skimrar guldande



handgropen
efter en vila andas djup




skriver vi
i sanden



sanden rörs av vinden
morgonfjäder vaknar sakteliga


den vita örnen
rör vid solglöd


sanden den pyr

i åminnelse av
vandrarens

nattdröms indigo


han sörjer den han ej förmådde se



lindarna är väktare
ögon följer

grusbäckens
knastrandeströmmar


en stubbe bär grönskimmerhår
med vita pärlor


en hand
rör vid portens handtag av järn

klockan
smidd av bergsfolken

kläppen
formad av malm


ljuder i det ankommande
bedjer inträde


lindarna susar mäktigt
varvid porten glider upp


utan ljud
i tystsus

utan motstånd i bejakelse
till lindarnas syn


ett av trädens hjärtan höres brista
i portåderns genomborrade



korallreven
lyfter
ansiktet


din hand älskade
kupas runt mitt hjärta



du
sejdar
hopp

hoppet jag tog
i det jag kastade mig ut
in i intet



valven är höjda
svarsbroar
siarbroar


bäcken
ur månsilverdalen
lystrar pärlglöd


ett stift skänkes
ur månmoders hand

skriver i vax

en kompassnål
ur rosentempel given

det rosentempel
vari rosorna bär silverblad

vari träden vilka omfamnar synen
bär blad av guld
av silver


stiftet är i din fingervagga
en låga tändas i en eldskål

än




ett knippe ljus
ur klippornas mjukputsade stigar



hur kan ett liv finnas
utan att finnas








Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 302 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-07-27 10:56



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra ton i denna
2013-07-29

    ej medlem längre
En dikt som dalar upp och ner som en bergådalbana,och vacker är den.
2013-07-27

    ej medlem längre
som vore den skriven
på pergament..vacker och skör
2013-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser