Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har väl hänt oss alla.


Läskautomaten

Jag minns en dag som var varm som satan
Jag gick till läskautomaten tvärs över gatan
Lade i en tia, sen var pengarna slut
Det lustiga var att inget kom ut
"Bedrägeri" skrek jag förbannat
Slog till med min plånbok i brist på annat
Det här var nåt jag inte kunde tåla
På nåt sätt skulle jag ha min cola
Jag sparkade hårt på den nedrans maskinen
Då jag är typen med den korta stubinen
Hämtade tillhyggen och fortsatte slå
Människor tittade nyfiket på
Jag körde in handen i hålet och vråla'
"Kom ut nu, din helvetes jävla cola"
Mitt brännbollträ hade föga effekt
En röst fick mig att sluta direkt
Det var en polis som arresterade mig
Jag bönade och bad men han sa nej
Jag var bara sugen på läsk och det räckte
För att tillbringa natten i polishusets häkte




Bunden vers av Ludvig Nyberg
Läst 126 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-07-28 14:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ludvig Nyberg