Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Göteborg i mitt hjärta



vacker så underbar
är staden där jag bor


varma ljumma vindar
öppnar
min själ mina ögon
för skönhetens stad

~~~

kullerstensgator
med ljuvlig brokig grönska
i gränder så vackra
där små affärer
trängs med
underbara cafeer

~~~


vacker är skymningen
vid masthuggs kyrkan
med utsikt över älven
ut över norra delarna
av min vackra stad

~~~

glöm inte
slottsskogens
magnifika grönska
som nattetid bjuder
på dofter - jag glömt

spöklik vattentorn
så gammal
bokstavligen
tornar upp sig
i mörkret
där jag min stilla
vandring tar

~~~

tänker efter
varför söka ord
på bitterhet

när
sommarens Göteborg
bjuder på
njutning för själen

~~~


nästa gång
ditt hjärta gråter
gå då till staden
med en vän
och njut
en stilla natt
med en enkel
promenad


~ netis -

29/7-2013

mölndal












Övriga genrer av agneta pichler
Läst 324 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-07-29 00:35



Bookmark and Share


    Lars J
Så vacker beskrivning som går spikrakt in i en född Göteborgare som blivit Hallänning emot sin vilja, bra skrivet!
2015-12-19

  Rozsi.kovacs

Fantastiskt Agneta har du fångat vår underbara stad och visat
världen hur vacker den är Bravo
2013-08-01

    ej medlem längre
grattis till FEM UPPMÄRKSAMMADE TEXTER
:)
2013-07-31

  Lars Hedlin
Fint skrivet om din stad!
2013-07-29

  stig wikman
UNDERBAR
SKILDRING
AV GÖTEBORG.
nice netis.
2013-07-29

  Gunnar Hilén VIP
Du väcker minnen med din fina stadsskildring.
2013-07-29

    ej medlem längre
gillar
2013-07-29
  > Nästa text
< Föregående

agneta pichler
agneta pichler