Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Magkatarr

Vakna mitt i natten

och vara klarvaken

Veta att det är dags igen

hungern sliter i dig

En stålmage med starka rostangrepp

tar emot varje syraatack

Bomelibom bomelibom

klangen känns och dundrar i dig

Suckar en smula, trött

rullar ur sängen

smyger som en vålnad i mörkret

Du öppnar kylskåpsdörren

tittar trött på alla paket

Filmjölk, mjölk och skorpor

din ranson för kanonaderna i ditt inre

Du penslar försiktigt varje spricka

utgång och ingång

Eld upphör flaggas efter en liten stund

vapenvila proklameras

mellan de som håller magens fort

och de som anfaller med syrabomber.

Åter i sängen lugnt i staden och jag vilar igen




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-07-29 20:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En mycket välskriven text. Man får som läsare intrycket att detta tagit mer tid att skriva än 2-3 minuter, som det tycks ha tagit för många andra texter på den här sajten. Och på 2-3 minuter hinner inte ett foster utvecklas till en fulländad individ med all den perfektion som naturen skänker oss. Med din text är det annorlunda. Den är väldigt bearbetad, slipad. Mycket bra!
2013-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP