Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Seglingsliv

Skeppets motor stånkar idogt på

rorsmannen står vid sitt roder

Segel hissas och rep slås vant

och medan försegel fladdrar och fylls

tystnar motor och vilar

Vindöga och du tittar på varann

medan den öppna vinden leker runt båten

Ständigt på språng vakar ditt öga över båtens linjer

och krabban i sjön smeker din för

Långt om länge stillnar ditt sinne

och alla dina måsten blir till ekon av något annat

Segla ditt skepp genom livet och le ett leende

mot dina kamrater

 




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-07-29 20:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP