Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om en man som ger sig ut till havs.


Dikt om en sjökapten

En gammal man som gick med hjälp av en käpp
For ned till hamnen för att köpa ett skepp
Han begärde inte mycket, ville bara ut på havet
Att båten kunde flyta var det enda kravet
Han blev erbjuden ett skepp av en man vid namn Sten
Och vips, så var han en sjökapten
Han lastade båten med mat, vin och bärs
For sedan till havs med ett team på åtta pers
De skulle till Amerika och festa för hela slanten
Men det tar en viss tid att korsa Atlanten
Fyra dagar gick men än syntes inget land
Kaptenen fick skörbjugg och ont i en tand
En natt gick någonting fruktansvärt snett
De gick på ett grund som utkiken inte hade sett
Båten tog svår skada av den stora stenen
Utkiken sprang ned och väckte kaptenen
"Vem är det som stör mig såhär mitt i natten?"
"Ursäkta kapten, men jag tror vi tar in vatten"
Alla fick panik och hoppade överbord
Kaptenen skrek många barnförbjudna ord
Han sa: "Jag är trött på den här jävla skiten!"
Hur som helst fick de simma sista biten
Precis som hans kamrater hade haft på känn
Åkte mannen aldrig ut på havet igen




Bunden vers av Ludvig Nyberg
Läst 513 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-07-30 12:46



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Vilken fin och rolig dikt.
Känns lite som du just har skrivit en barnbok.
Ska du inte måla bilder till?
Jag menar det..
2013-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Ludvig Nyberg