Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till en pastor jag kände en gång

Nej, jag vill inte att du skall be för mig!

Tror du inte jag förstår att det bara är ditt sätt att manipulera mig på? Du tror att genom ”bönens kraft” kan du få mig att göra som du vill. Bespara mig från din blöta religionsfantasi!

Du menar att du vill som din Gud vill. Men jag tror du ljuger igen. Det handlar ju om att din Gud vill som du vill och inget annat.

Sluta ljuga då!

Jag ser igenom dig. Du vill bara känna makten av att få andra att tänka som du. Vilken rush det måste vara. I ditt obetydliga lilla liv får du för någon sekund makt att styra en annans liv. En drog kraftigare än alla andra kan jag tro. Smidigt och bra, när du inte längre har några svar pekar du med fingret upp och hänvisar till – molnen. Fast för en stund fick du känna dig mäktig, jag antar att det var värt några besvikna människors krossade liv.

Hur vet jag att du ljuger? Jo det skall jag berätta för dig. På mötet, du vet, det första jag var med på. Lovade du mig så mycket. En oändlig frid ja rena himmelriket på en och samma gång och allt jag behövde göra var att säga ja till Jesus där och då.

Jag gjorde det. Sa ja! Med ett längtande och bultande hjärta sa jag JA och sträckte upp händerna i luften. ÄLSKA MIG! LÅT MIG BLI ÄLSKAD skrek jag.

Efteråt gratulerade du mig och lovade att jag aldrig mer var ensam.

Det blev inte som du lovade trots Alpha kurs och kurs för nyfrälsta. Ensamheten bestod. Inte var jag älskad trots du lovat för Gud att han skulle älska mig. Ångest tog vid. Ensamheten blev kvar. Jag gjorde som man sa, fastade och bad. Gick på möten, hemgrupper och konferenser. Lyssnade på råd, tog kritik på allt jag gjorde fel, för det var ju mitt fel att Gud inte hörde på. Månaderna gick, jag mådde sämre och sämre.

Till slut fick jag nog, orkade inte mer. Skällde ut dig efter noter begärde utträde ur din församling. Det var ren självbevarelsedrift. Hade jag stannat kvar hade jag nog valt att ta mitt liv en dag!

En tid senare, något år eller så. Kom jag tillbaka och hörde dig tala igen. Du stod manade till frälsning igen och dina ord var dessa: INGEN!!! Ingen som provat Jesus har någonsin blivit besviken.

Då förstod jag att varje ord ur din mun är en lögn.

Jag kommer aldrig att vara ingen för någon igen!




Fri vers av Minbari
Läst 404 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-07-30 23:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Minbari