Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Se titel.


Dikt om Döden

När man stressar för mycket kan det hända
Att livet visar sig vara till ända
Hjärtat orkar till slut inte mer
Du hör en röst och vem är det du ser?
Följden av att du varit så stressad
Kappan är struken, lien är vässad
På frågan "vem är du" svarar han "Döden"
Inte en skymt av nån räddare i nöden
Nej, detta är bara att finna sig i
Du levde ditt liv och nu är det förbi
Vi föds och vi dör. Ganska enkelt system
Flyter på bra utan större problem
Men när Döden väl står där och väntar i hallen
Vill man avvika från den vanliga mallen
"Snälla, låt mig leva ett litet tag till
Jag vet att du kan vara snäll om du vill"
Nej, grejen är den att han kan inte det
Han är Döden och inte nån genomgod fe
Om du lever ditt liv som frisk och sund
Så kommer Döden vänta en stund
Men tro inte att just du slipper dö
I och med att du föddes har du ställt dig i kö




Bunden vers av Ludvig Nyberg
Läst 125 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-07-31 14:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ludvig Nyberg