Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arbetsförmedlingen-dikt

Jag undrar vad som är meningen
Med det som vi kallar Arbetsförmedlingen
Gör de nån nytta och i så fall, vad?
Finns det nån som gått in och kommit ut glad?
"Hej, jag vill ha jobb. Kan ni hjälpa mig?"
De svarar glatt "A-kassa" i stället för nej
"Vi fixar inte jobb men praktik kan du få!
Hitta en plats och sen hörs vi, hej då!"
Man ska hitta praktiken själv är det tänkt
Okej, nu börjar man känna sig kränkt
Man är plötsligt tillbaka på ruta ett
Hitta praktik? Är det så jävla lätt?
Nej, börskrisen har ju faktiskt sett till
Att ingenting riktigt går som man vill
Jobben finns inte någonstans
Desperat som man är ger man AF en chans
Men det leder ju inte heller nån vart
Förtroendet för dem tar slut på en kvart
"Vi hjälpte 200.000 till nytt jobb förra året"
De verkar ha slutat följa det spåret
Arbetslöshetens växande massa
Får nu bara höra ordet "A-kassa"




Bunden vers av Ludvig Nyberg
Läst 137 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-07-31 18:05



Bookmark and Share


  SpamPippiL VIP
Man undrar ju varför det heter ArbetsFÖRMEDLING. Borde heta ArbetsFÖRNEDRING. Så ligger de också sist i populärlistan bland myndigheter.

Min bror är snart 64 år och har arbetat som snickare i 47 år. Hans knän och höfter är slut. Proteser i bägge knäna. Han har "gjort slut" på sina sjukkassedagar efter de bägge knäoperationerna och ska nu ställa sig till arbetsmarknadens förfogande. Varför inte ge jobbet till en som behöver det bättre?

Man kan skriva i oändlighet om både AF, F- och A-kassan. Vi har blivit ett hunsat folk.
2013-07-31

  Harriette
Så sant som det är sagt....bra skrivet
2013-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Ludvig Nyberg