Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår Vackra värld

Jag vill se att orden radar upp sig i en ordning.

Jag vill inte att det ska bli ett prassel av ramlade bokstäver på ett papper, mer som en samling fraser som till slut inger tro, hopp och kärlek.

Fraser som: Därom tvister de lärde. Eller: Alla goda ting är tre!

Jag vill andas frisk luft och tänka på fraser jag läst och jag vill dricka klart vatten och känna de porlande strofer jag hört. Jag vill lyssna på fågelsången och fantisera om att det är samma fågelsång som det skrevs om en gång.

Hur ska vi göra världen till en vackrare plats?

Det kan vi inte. Världen ser ut som den gör. Det är vår syn på världen som måste förändras.

Läs om det vackra. Lär dig att se det som beskrivs. Snart är du i Neverland med Peter Pan eller på Skattkammarön med Long John Silver! Kanske är du i öknen med Ali Baba och flyr förtio rövare!

Nemo tar dig med under ytan och en värld så outforskad växer fram.

Ingenstans är väl världen så vacker som i vår egen fantasi?




Övriga genrer av Pauline Pousár
Läst 338 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-08-01 16:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
... och fantasins flaggor når himlarna från livets drömskepp.
2013-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Pauline Pousár
Pauline Pousár