Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På bussen efter jobbet

Jag sitter på bussen på väg hem från stan

Bitter på den tråkiga arbetsdan

Ingenting hände som kunde förgyllt den

En bil passerar med "Bengtzon" på skylten

Han har då mer pengar än han behöver

Pimpar bilen för cash som blir över

Det räcker väl med att ha råd att äta?

Och vad för idiot stavar Bengtsson med z?

Jag ska också bli sådär rik på nåt sätt

Men vad för sätt? Bengtzon hittade ett

När ska ett förlag publicera mitt manus?

När intelligent liv sopats fram på Uranus?

Okej, det tar tid, men då får jag vänta

Förläggare borde va nog kompetenta

Att inse värdet i manus de läser

Vissa slutar som Broadway-pjäser

Jag kommer att lyckas i sinom tid

En tjockis sätter sig plötsligt bredvid




Bunden vers av Ludvig Nyberg
Läst 177 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-08-05 11:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ludvig Nyberg