Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kejsarens nya kläder

Hur jag än försöker

blir jag inget annat

än en betraktare


Visst

det går

att odla fyrkantiga meloner

jag var själv

under många år

besatt av tanken


Frågan

är bara

vad jag efter all möda

egentligen

åstadkommit



och så fort

jag vänder ryggen åt

lämnar den ifred

kommer den att sträva

efter sin ursprungliga form



Är det inte så

om vi tänker efter

att mycket av det lidande

vi anklagar Gud för

har vi orsakat själva



Alla dessa förbud

är ingenting

annat än en uppmaning

att bli

något

vi redan är


eller föddes vi hatiska

avundsjuka

giriga

oförförmögna

till kärlek

är inte det

något

som kommer senare

I livet



Men det är som indianen sa

och vi är redan där

vi kommer att kastas in I en tid

där allt går så fort

att vi inte hinner stanna upp

och tänka efter


Allt

vänds upp och ner



Barn

tvingas

till att bli vuxna

allt för tidigt



och vuxna

strävar

efter ungdom



Och när barnet

inom oss

säger att kejsaren är naken

har vi redan slutat lyssna





är det

nästan

försent


solen

är redan

på väg att gå upp

I väster




Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-08-08 06:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP